Skip to Store Area:

Waterpijpkopen.nl ! De webwinkel voor de beste waterpijpen

De waterpijp


De waterpijp: een hookah (Hindi: हुक़्क़ा, Urdu: حقہ hukkah) of Shisha (Arabisch: شيشة) is een apparaat bestaande uit een aantal onderdelen bestemd voor het roken van tabak. Oorspronkelijk komt de waterpijp uit India, hookah heeft in de laatste jaren veel populariteit gewonnen in zowel de westerse als oosterne cultuur, vooral in het Midden-Oosten, Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada en het westen van Europa wint de waterpijp veel populariteit onder de jongeren. Waterpijp van goed kwaliteit en de meest plezierige waterpijpen komen uit Egypte, Iran en Turkije. De waterpijp werkt op basis waterfiltratie en indirecte warmte. Het wordt gebruikt voor het roken smaaktabak en wordt vaak gezonder beschouwd dan het roken van sigaretten echter is dat niet helemaal bewezen.
Vaak is er verwarring in de terminologie. In sommige landen in het westen wordt het apparaat bijvoorbeeld Hookah genoemd terwijl het in de Arabische wereld Shisha wordt genoemd. Afhankelijk van de plaats, kan de waterpijp verschillende namen hebben. De arabieren gebruiken Shisha, Nargeela zelfs Argeela. Turken gebruiken de naam Narghilè maar uitgesproken als "Argilah" is de naam die het vaakst gebruikt in Turkije, Cyprus, Azerbeidzjan, Libanon, Syrië en Palestina. Narghile is afgeleid van het Perzische woord nārghile, zin kokosnoot, die op zijn beurt uit het Sanskriet woord nārikela (नारिकेला), wat erop wijst dat vroegtijdig hookahs waren uit kokosnoot schelpen.
In Albanië, Bosnië, Kroatië heet de waterpijp "Lula" of "Lulava" in Roemenië "pipe", "het woord" shishe "verwijst naar de feitelijke glasbowl. Shisha (شيشة), uit de Perzische woord shīshe (شیشه), betekent glas, is de term voor de waterpijp in Egypte en de Arabische landen van de Perzische Golf (met inbegrip van Koeweit, Irak, Bahrein, Qatar, Oman, Verenigde Arabische Emiraten, Palestina, Marokko, Tunesië, Somalië en Jemen. In Iran heet de waterpijp (غلیون) "Ghalyoon". In Oezbekistanheet de waterpijp "Chillim". In India en Pakistan gebruiken ze de naam huqqa (हुक्का / حقہ).

Geschiedenis van de waterpijp


In India in de rechtbank van de Mughal keizer Akbar (1542 - 1605 CE) [9] [10] [11] Na de Europese introductie van tabak aan India, Hakim Abul Fateh Gilani een nazaat van Abdul Qadir Al-Gilani kwam uit Bagdad naar India, die later werd een arts bij de rechtbank van Mughal bezwaren na het roken van tabak werd populair onder Indiase edelen, en vervolgens in een systeem waardoor rook te worden doorgegeven via het water in om te kunnen worden 'gezuiverd' [9]. Gilani leidt het hookah na Asad Beg, dan ambassadeur van Bijapur, Akbar aangemoedigd om te gaan roken. [9] Na populariteit onder edelen, dit nieuwe apparaat uit Arabië voor roken snel werd een status-symbool voor de Indiase aristocratie en Gentry. [9] [11] De Indiase Hookah werd ontworpen anders dan de Arabische Hookah of Shisha die werd uitgevonden tijdens de Abbasieden Rijk in Bagdad. Zij zijn verschillend in vorm en design.


Cultuur


Midden-Oosten - Arabische wereld


Bedoeïen roken waterpijp, lokaal Argileh genoemd, in een koffiehuis in Deir ez-zor, vlakbij de rivier de Eufraat, 1920. Sociaal roken gebeurt met een enkele of dubbele slang, en soms zelfs veel meer, zoals een drie-of vierpersoonskamers slang in de vorm van partijen of kleine borrels. Wanneer de roker klaar is zet hij de slang weer op tafel om aan te geven dat hij klaar is. Hij kan het ook aan de volgende persoon gevouwen geven. Een andere traditie is dat de ontvanger een tikje geeft op de hand van de vorige roker wat wordt gezien als een teken van respect en vriendschap. Er is geconstateerd dat de Arabieren de grootste waterpijp rokers zijn in de wereld en hebben de meest Shisha cafes.
De meeste cafes (Arabisch: مقهى, Je spreekt het uit als: maqhah, vertaling: coffeeshop) in het Midden-Oosten bieden de waterpijp aan. Cafés zijn wijdverspreid en behoren tot de belangrijkste sociale verzamelen van plaatsen in de Arabische wereld (vergelijkbaar met de openbare huizen in Groot-Brittannië). Sommige Britten die aankomen in het Midden-Oosten gaan naar Shisha cafés om aan het gebrek aan kroegen in de regio te ontkomen vooral waar het verboden is.


Iran


In Iran staat de waterpijp bekend als een Ghalyun Het lijkt in veel opzichten op de Arabische waterpijp, maar heeft zijn eigen unieke kenmerken. Een voorbeeld is het bovenste gedeelte van het Ghalyoun genaamd 'sar' waar de tabak wordt geplaatst, is groter dan die in Turkije. Ook het grootste deel van de slang is flexibel en bedekt met zachte zijde, terwijl het grootste gedeelte in Turkije van hout is gemaakt.
Elke persoon heeft zijn eigen persoonlijke mondstuk. Het roken van de waterpijp in Iran is zeer populair bij jonge mensen, veel jonge mensen roken in de lokale thee winkels.


Israël


De waterpijpen zijn vooral te koop in Jeruzalem op de Suk. Het roken van de waterpijp is niet alleen een traditie maar is een onderdeel van het cultuur. In Israël is het gebruik van de waterpijp vooral bekend bij de Joodse immigranten uit Iran, Irak, Turkije en Jemen. Waterpijp gebruik wordt ook vaak in gezinnen van Arabische afkomst. De waterpijp worden steeds populairder in Israël vooral onder toeristen. De meeste nachtclubs bieden de waterpijp.


India


De hookah familie Het concept van de waterpijp is afkomstig van India, zodra de Binnenkort zullen wij meer informatie toevoegen over de populariteit van de waterpijp in verschillende landen en regio’s.


Klik hier voor een overzicht van de waterpijpen in onze webwinkel..


Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0' in /home/waterpij/public_html/app/code/core/Mage/Core/functions.php:239 Stack trace: #0 [internal function]: mageCoreErrorHandler(2, 'Unknown: write ...', 'Unknown', 0, Array) #1 {main} thrown in /home/waterpij/public_html/app/code/core/Mage/Core/functions.php on line 239